Blog

A szépség ásványa- Organikus Szilícium

A szilícium joggal viseli a „szépség ásványa” nevet, mert számos egészségügyi előnye mellett, a szépségünk megőrzéséért is felelős. Az organikus szilícium az egészséges kötőszövet természetes alkotóeleme. Fontos szerepet játszik a kollagén és elasztikus rostok képződésében, a  keresztkötések fenntartásában és a regenerációs folyamatokban. Sejtregenerálóként és antioxidánsként is működik.

Minden olyan kezelésnél hatékony megoldást nyújt, ahol a bőr rugalmasságán szeretnénk javítani, ill. a megereszkedett bőr lifting hatását akarjuk elérni.  

Kíváncsi vagy, hogyan tudod megőrizni a szépségedet az organikus szilícium pótlásával?

Az elemet a 20. században mutatták ki a szervezetben, és rájöttek, hogy létfontosságú szerepe van a kötőszövet egészséges működésében. Fokozza a kötőszövet víz-, és tápanyag megkötő képességét, ezáltal egészséges és rugalmas marad.

A szilícium hiánytünetei hamar megmutatkozhatnak, hiszen a kötőszövetben mindenhol jelen van. Esztétikai problémaként jelenhet meg arcon, – a ráncképződésben, körmökön, – elvékonyodást okozhat, hajas fejbőrön, – hajhullást, a hajszálak elvékonyodását okozhatja.

Az organikus szilícium, kozmetikában való felhasználása leginkább steril, orvos- kozmetikai kezelésekre alkalmas ampullákban történik. Önálló felhasználása, hatékony ránckezelések esetében. Egyéb, kiegészítő hatóanyagokkal keverve a hatékonysága még inkább fokozható.

Célzott ránckezelés esetén az organikus szilícium mellett hialuronsav, sodium pyruvat hatóanyag koktél használható. 

Fiatalító kezelésben alkalmazva az organikus szilícium mellé, a hialuronsav és az asian centella a leginkább látványos.

Ha extra feszesítés szükséges, a leghatékonyabb párosítás a DMAE és a hialuronsav.

A hatóanyagok bőrbe való juttatására is számos lehetőséget nyújtanak a modern elektro kozmetikai készülékek. A fentiekben említett hatóanyagok megfelelő és célzott felhasználása professzionális kozmetikai kezelések szükségesek. Bejuttatásuk , a bőrtípusnak megfelelő előkészítés után (savas, dermabráziós előkészítés) történhet tű nélküli mezoterápiával, vagy tűs DERMATECH PENnel

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük